×

Nordic Park

Nordic Park Golf

I Nordic Park arbejder vi hele tiden at udvikle nye aktiviteter, til glæde for vores gæster og lokale borger. Det næste vi er i gang med er etableringen af en Parkgolf bane. Du har måske allerede lagt mærke til at der sker ting på det gamle parkeringsareal ved Kirkevej. Det er nemlig her vi anlægger 2 9-hullers parkgolf baner.

Historien bag Parkgolf

Parkgolf er et forholdsvis nyt spil, der blev opfundet på den japanske ø Hokkaido i 1983 og siden har gået sin sejrsgang, så udøverne tælles i millioner. Bl.a. andet dyrkes det af mere end 800.000 på oprindelsesøen, hvor sporten foruden som sport benyttes i skoler, på hospitaler og rehabiliteringscentre, hvor den er perfekt, fordi den ikke kræver voldsom fysik og kan spilles af alle på lige fod uanset køn og alder.
Parkgolf har golfterminologi. Man slår fra et teested vha. en tee, der er 2,2 cm høj. Man har fairway, semirough, rough, bunkers og greens med flag og huller. Bolden skal i hul i så få slag som muligt. Køllen og boldens størrelse, 6 cm i diameter og med en vægt under 100 gram, giver mindelser om kroket.

Spilleregler

Der trækkes lod om hvem, der starter ved første hul. Herefter er det den person, som scorede færrest slag ved sidste hul, som starter.
Golfbolden skal tees op ved første slag på hvert hul.
Luftslag giver 1 straffeslag.

”Out-of-bound” linie:
Hele golfanlægget er omkranset af hvide pinde, ”out-of-bound” pinde. Slår man golfbolden over denne linie (det er forkanten af pinden, som danner linien) skal bolden lægges indenfor igen (en køllelængde fra linien og aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag.
Mellem de første 2 x 9 huller og de sidste 2 x 9 huller er der plantet birketræer med 25 meters mellemrum. Denne række danner også ”out-of-bound” linie. Altså 2 straffeslag, hvis man krydser denne linie.

”Out-of-bound” bede:
Spredt rundt mellem hullerne er der blomsterbede og solitære træer. Disse bede er ”out-of-bound” bede. Hvis bolden ligger i beddet (altså på den brune jord), skal golfbolden lægges en køllelængde ud (aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag. Hvis en bold rammer en medspillers bold, skal den bold, der bliver ramt, genplaceres. Hvis en medspillers bold er i fare for at blive ramt, kan man bede medspilleren om at spille sin bold først eller lægge den en køllelængde væk. Husk at lægge bolden tilbage, når bolden skal spilles.
Når et hul er færdigspillet fortsætter man ad stien til næste hul, før scoren noteres på scorekortet.
Den, der kommer igennem 9 huller i færrest slag, har vundet.

Vores nye baner

Som nævnt bliver banerne etableret på det gamle parkeringsareal. Banerne bliver anlagt i samarbejde med Nicolai Agger fra Agger Vin & Parkgolf. Det er nemlig Nicolai der har bragt Parkgolf til Danmark. Så han er en uvurderlig hjælp og kompetence at have med på sidelinien. Det er også Nicolai der har lavet optegningen af banerne.
Nu glæder vi så bare til at blive færdige og til at der kommer en masse mennesker der kan nyde spillet, naturen og ikke mindst glæden ved samvær i dejlige rammer.

Her får du et lille smugkig på hvordan banerne på vores Parkgolf baner kommer til at ligge.